11.12.2004 г., 14:02 ч.

Мистър Пропър мрази чистотата 

  Поезия
1330 0 2
Боклукът побеждава всичкото ми

Когато реших да почистя,
запретнах всичкото си,
захвърлих мързела
и се захванах.
Събрах стоте пепелника,
включих дивата, кръвосмучеща машина,
събрах винените и всички други бутилки,
после свирнах на копелето,
но то не се появи.
Тогава се нахвърлих на онези скъпи
препарати,
а когато капнал се обърнах,
очите ми се насълзиха радостно.
След това взех тези огромни торби -
eдва ги изнесох.
Спънах се седем пъти,
само два пъти паднах.
Обиколих този сив град,
но не намерих контейнер.
Разхождах се с всичкия си боклук,-
наивник, търсещ своето пречистване.
Не, нямаше контейнери!!!
Тогава се върнах.
Потен и разярен на всичко и всички,
които ми причиниха това!
Захвърлих торбите.
Наоколо беше сметище.
Двете торби се сляха с града.
Чух онази луда жена от втори етаж:
-Заради такива идиоти е мръсен градът!
-Защо не млъкнеш,по дяволите, - изплаших я!
 
 

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че нещата ми те предрасполагат за сладък сън,мила Емма
  • Леле колко отдавна не съм влизала, а ти си написал толкова много и хубави неща!Тъкмо ще имам какво да чета тази нощ
Предложения
: ??:??