Мисъл в полет
Крещи любовта като ято изплашени птици.
Лети през мечтите на литнали дни.
И огън разпален в лудост докосва.
и пръсти се вплитат в танца вълшебен.
Словата не стихват, тъй дълго мълчали.
Скрито дълбоко лежали.
И е ясно!
Пътуват и нежност и свян.
Прегърнати от младежкия блян.
И се лута и спира!
И чудо! Вяра прозира......
И всичко долита в тръпнеща длан.
А песента на вече кротнали птици шепне
сред природата там.
Където просторът човешки докосва
своя храм.
И мисъл в полет доказва,
че време и чувство не те оставят сам.
© Йонка Янкова Всички права запазени