1.09.2023 г., 19:57 ч.

Младостта си отиде 

  Поезия
174 5 3

МЛАДОСТТА СИ ОТИДЕ

 

... какъв бе твоят шеметен трептеж по младостта, която си отиде?

Кажи ѝ вече: – Хайде, Лиске, беж! – и изчезни от този свят – невидим.

Тръгни през прегорелите треви, и все ще стигнеш някой ден оттатък.

За радостите нейни забрави! – човечец, по презумпция тъй кратък.

През нейните дъбрави със цветя

на колко ли девойки скъса китки?

 

Нима с това ще те запомни тя – че я прегази? – вечен ненаситник.

Връз диплите ѝ – сумрачни поли, дали веднъж душа за прошка сведе?

Дойде ѝ пръв – със третите петли, и тръгна си след залеза – последен.

Отивай си! – приключи твоят бал, за други ще се вихри тя напролет.

Сполай на Бога, че си жив! – и цял,

след нейния красив, убийствен полет.

 

31 август 2023 г.

гр. Варна, 5, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??