17.08.2019 г., 14:56 ч.

Мляко с кафе 

  Поезия » Любовна
700 1 4

Ти си брезент, аз – кадифе, 

здрава скала си, аз пък съм глина. 

Аз съм мляко, ти си кафе,

желязо си ти, аз – ламарина. 

 

Дразги отново, отново и спор,

полюси два се сблъскват фатално. 

Аз съм Земя, а ти – метеор,

в атмосферата моя навлязъл нахално.

 

Толкова различни сме – огън и лед.

Толкова различни протон-електрон.

Но знаеш ли – не мога без теб,

както царицата не може без трон. 

 

Нежно обичам те – като жена кадифе. 

Твърдо обичаш ме – като мъж от желязо.

Като чаша гореща – мляко с кафе,

нека отново в сутринта ти да вляза. 

 

© Глория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви, поздрави!
  • "Мляко с кафе": Капучиното... Браво и успехи!
  • LiaNik- Благодаря Ви много за милите думи! Поздрави!
  • Добро е. Има ритъм и мелодичност и ме усмихна. Чудесни сравнения , новаторско и необичайно. Последният куплет много ми хареса. Поздрави!
Предложения
: ??:??