1.11.2019 г., 9:31 ч.

Много поздрави от един будител 

  Поезия » Гражданска
439 2 5

Един герой от класиката ни литературна

изправил се е със осанка горда.

Все него виждам накъдето се обърна -

във политиката, във всекидневието, в спорта...

 

Мъжествен, хитър, бих добавил... мазен...

но точно пък и за това е тъй вървежен!

В делата, следван, а на думи, мразен,

превърнат в идол, а пък уж е смешен...

 

И всеки иска с него да не го сравняват.

От алкохолика до загриженият депутат...

Но... нещо май не се познават...

Той вътре в тях ударил е печат.

 

Сети ли се за кой герой намеквам леко

проникнал даже във очите дамски?

Не си? Е, много поздрави предавам от Алеко

на потомците... на Ганьо Балкански...

 

21.01.2017

 

Георги Каменов 

 

Честит Ден на Будителите! 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??