Стоп! Животът е безсмислен
от нещо, от някой на шега измислен.
Спри! Знаеш, нали,
безмислени сме и аз, и ти.
Недей! Не взимай на сериозно
тази нелепа шега, това послание грозно.
Почакай ме! Имам още няколко думи,
пък после проклинай и разтягай „локуми".
Моля те! Не играй поредна сцена.
Ти и аз сме прашинка от великата Вселена.
Виж! Виж се, виж ме и виж всички тях.
Нима да крадат малкото кислород не е грях.
Моля те! Спести ми емоциите си отиграни,
когато истинските са на сигурно прибрани.
Нека! Болката е неизбежна, когато
опитваме се да направим истински нещата.
Заедно! В бъдеще, което не съществува.
Не се затормозявай, стига хитрува.
Да вървим! За където си тръгнал.
От Там, дето още никой не се е върнал.
Това е опит за поне "двуслойно" стихче..надявам се да е разбираемо.
© Нели Всички права запазени