Баба Зима е модерна,
Баба Зима е суетна!
Десет шалчета поръча,
осем чифта ръкавици.
И ботушки десет чифта,
и чорапи триста бройки.
Всички да са бели,
посребрени даже!
"Брей, че е принцеса!" -
днес коминът каза.
И ядосан и сърдит
духна черен пушек.
Бялата и рокля
стана черна, като дим.
И капчукът се прокашля,
мислите му вледени!
А пък слънцето зад облак
сякаш мъдро я гълчи!
Баба Зима е модерна,
фейса зимен тя държи!
Снимки чудни прави,
над пързалките кръжи.
Шапки, ски и каски,
кънки, бордове, скали...
Баба Зима знае,
почват зимните игри.
Баба Зима е модерна,
маска носи, очила!
Учи тя дечица малки
да внимават с вируса сега!
© Хари Спасов Всички права запазени