Jan 28, 2021, 8:30 AM

Модерна Баба Зима 

  Poetry » For kids
439 1 4

Баба Зима е модерна,

Баба Зима е суетна!

Десет шалчета поръча,

осем чифта ръкавици.

И ботушки  десет чифта,

и чорапи триста бройки.

Всички да са бели,

посребрени даже!

"Брей, че е принцеса!" -

днес коминът каза.

И ядосан и сърдит

духна черен пушек.

Бялата и рокля

стана черна, като дим.

И капчукът се прокашля,

мислите му вледени!

А пък слънцето зад облак

сякаш мъдро я гълчи!

Баба Зима е модерна,

фейса  зимен тя държи!

Снимки чудни прави,

над пързалките  кръжи. 

Шапки, ски и каски,

кънки, бордове, скали...

Баба Зима знае, 

почват зимните игри.

Баба Зима е модерна,

маска носи, очила!

Учи тя дечица малки

да внимават с вируса сега!

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??