"Има какво да ядат "..."
Реплика на същия... на
забележка на журналист,
" ... че хората в България
вече няма какво да ядат."
Някой днес да ви прилича
на... охранен и загладен вол?
От всеки вестник да наднича,
вечер, в телевизора да срича -
волски поглед в вас забол.
Все другите били виновни.
Все някой друг. И всеки ден,
повтаря го отново и отново
с един акцент, с просташко слово.
Мами всички, Вас и мен.
Тънем и потъваме стотици.
Хиляди познаха що е глад.
В разкош живеят единици
хайдушка сган,
двукрака гад...
Но-о, иде ден,
не е далече,
на всичко туй
ще сложим край.
И всички гадове -
и това човече,
ще пратим
надалече,
най-далече ...
Без тях, България,
без грешки,
за дни,
ще стане -
РАЙ.
Ние,
дружно
заживеем
по-човешки.
И, България,
за нас
ще бъде,
ще стане
отново,
ОБЕТОВАН КРАЙ!
© Александър Иванов Всички права запазени