15.01.2008 г., 21:45 ч.

Модно 

  Поезия » Бели стихове
624 0 0
Светът се нещо преобърна
или аз не мога да го разбера,
каква е тая мода - (за мене грешна)
модата на голите бедра!

Дечица минават, като витрини
на евтино, дори грозно бельо,
решили са, че са красиви,
щом показват голота!

С насмешка поглеждат
по дългата дрешка,
която покрива плътта,
сякаш е някаква грешка.
(Накъде отива света?)

Дванадесетгодишни по барове,
с цигари в ръка, водка наливат,
от греха отпиват... мен, с няколко
години по-голяма, че съм различна, оплюват!

Странно нещо, и аз обичам модата,
но не така я тълкувам,
явно съм стара,
(а само осемнадесет годишна)
щом не мога да го схвана!

Интересно ми е... но и много тъжно,
момичета млади, на чиито години
жомешка играх, сега се събличат,
с батковци си играят.
(Голотата продава.)

Светът се обърна, грехът е на мода,
а аз не го разбирам, какво е това,
млада госпожица да се хвали,
че е обиколила много легла!

Дете в стил "жената-вамп",
с тежък грим, с къса пола,
има цинични определения,
не за дете, а за такава жена!

Нямам нищо напротив,
дано да греша...
но мисля, че не е много
добре да се хвалиш с похотта!

След месец виждам тези
дечица, пак пиещи и ридаещи,
едни насилени били, други
си помислили, че са обичани,
но обладани и отритнати.

Това ли е модата на днешния свят,
нима да се въргаляш в чужди легла
с женени мъже, а да си на дванадесет години
е много добре?

Сигурно ще кажете, че нещо съм сбъркана,
че не е така, но аз това виждам,
за мене тези деца имат някаква заблуда,
че тези мъже ще оставят своите семейства,
своите деца!

Някак си не го разбирам,
за мене за родителите си
те са ангели, а в заведенията
друго показват, че са грешници.
(Морала погазват.)

Искам нещо последно да кажа,
грехът е сладък, но и подмамващ,
а ти дете, нима не разбираш,
че с обич в нечие легло лягаш,
а сутрин само оставаш!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??