31.07.2013 г., 9:49 ч.

Моето богатство 

  Поезия
565 0 11

Родих се гол. Родих се беден.

Сега си имам дрехи бол.

Избрал съм вече пътя среден,

постлан със захар и със сол.

 

Богатството си е във мене:

в една душа, в едно сърце.

И всичкото във мен се сменя

в замах на божие перце.

 

Богатството ми е в главата,

събрано в четения лист.

Богатството ми е в тревата,

порасла ми във двора чист.

 

Богатството ми е жената,

дарила радост и любов.

Богатството ми е в децата,

родени с божи благослов.

 

Богатството е стих написан

със чувство, мисъл и любов.

И аз във него съм орисан

да бъда стон, да бъда зов.

 

Богатството ми е картина -

продуктът на ръце, очи,

довела мъжката пъртина

до топли слънчеви лъчи.

 

Богатството е топла дума,

с която съм дарявал друг.

И нямам аз спестена сума,

защото имам златен плуг.

 

Любов е моето богатство

и го раздавам аз на вас.

Живееме във мир и братство,

заложени във житен клас.

 

Това е моето богатство

и то в душата ми е, брат!

И нека бъде светотатство:

роден бедняк, а днес - богат!

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??