16.10.2024 г., 19:51 ч.

Моето циганско лято 

  Поезия
129 1 1

МОЕТО ЦИГАНСКО ЛЯТО

 

Циганското лято слиза от баира.

В жабешкото блато щъркелът се взира.

Залезът на хълма просна жълта дрипа.

И луна – безмълвна, в облака захлипа.

Иде нощ бездомна в моите дъбрави.

 

Кой съм аз, не помня. Кой бях, съм забравил.

Таралеж топурка в кротката кория.

Мракът черна бурка мята – да се скрия.

Срещам тъй благато всяка своя есен!

Циганското лято Бог ми го донесе.

 

16 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 18, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??