16.07.2006 г., 20:20 ч.

Моето цвете 

  Поезия
1433 0 9
Голата пръст вятърът прави на пепел.
Искам в своя дом, в себе си, цветето да съхраня.
Преглъщам сълзите - капка по капка - горещи!
В мен горчилка, за цветето - жива вода.

Някой ден ще пропука бетонната броня
и ще бликне отвред
                       светлина,
                               светлина,
                                       светлина!
Моето цвете ще прегърне с листенца простора...

...искам глътка живот!
                                Ще дочакам това!

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??