10.05.2008 г., 12:04 ч.

Моето училище 

  Поезия » Друга
1069 1 2

"Има ли старо училище?" - питаш!?

На възраст човешка или възрастта му прилича!?

Учиш, порастваш. После отлиташ!

Дали то също расте, помъдрява, обича?!?

 

 

Щом всяка година младостта го зарежда,

не е ли то жизнено, силно и вечно?

Ден подир ден в него зрее надежда

за вярна посока, доброта и човечност!

 

 

Старо ли? Има училище с история!!!

В което са безчет имената и успехите!

Щом си сред неговата аудитория,

ще си посрещан по ума, а не по дрехите!!!

 

 

Достолепна е възрастта му!

Историята е дълга и интересна!

За него се знаят и легенди, и епиграми,

помнят се събития и личности известни!!!

 

 

Ако то има място в сърцето ти,

и си го спомняш не само на празник,

ще го има дори сред хилядолетие!

Да питаш за възрастта му - не е ли напразно?!?

 

 

© Ирена Цветанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??