24.11.2017 г., 14:48 ч.

Мога 2 

  Поезия
468 3 7

Мога и да съм красива -

бяла врана в черно ято.

Във сълзица да се скривам.

В скреж да зъзна посред лято.

 

Мога и да съм послушна.

Ветровете да запридам.

Като паяче да шушна.

Да съм строга като мида.

 

Мога и да съм доволна -

лъч в окото на кошута.

Стрък трева, самотна, волна,

дума, никъде не чута.

 

Сигурно ще те обичам.

Ако мога, ако искам.

Аз съм призрачно момиче

и с луната съм си близка.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??