21.05.2014 г., 12:50 ч.

Моите момчета 

  Поезия » Друга
1424 0 6

... на приятелите, които държаха главата ми над водата в моментите, когато другите ме караха да стъпвам по дъното...

Благодаря ви и ви обичам от цялото си сърце!

 

 

Моите момчета не завързват върху думите си панделки –
пускат ги директно. Без намордник, без синджир и без каишка.
И ако случайно на предател без да искам вдигна паметник,
вместо да го бутат, тихо му плетат бесило от въздишките ми.

Моите момчета стъпват в локвите с нозе на победители,
без да търсят нищо, 'дето е стереотипно или сигурно.
И ако случайно падна гола във калта (сама и мнителна),
те не ме изваждат. Идват с мене. И си правим кални фигури.

Моите момчета не избутват шапката върху главата ми.
Знаят, че ще лъсне изпод нея същността ми без обвивка.
И ако случайно под косите ми ме съберат разплакана,
вместо да извикат „Успокой се!”, приземяват ме с… Усмивка!

Моите момчета няма никога да кажат, че съм хубава.
Те са обективни за безбройните ми липси върху темето.
Но ако случайно деформирам се от старост (до беззъбие) -
ще направят замък с мен от плаващите пясъци на времето.

И ако случайно нямам глас и търся някаква пътека,
пак ще ме намерят там, където в страховете си дълбаех.
Казвате, че има по-добри за мен от моите момчета?!
Браво!
Шапка свалям.

Вижте как от нея ще изскочи заек.

 

 

© Лора Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приятелството е магия Благодаря, че четете!
  • Фокусница!
  • „Приятел” няма време или пол
    и не е статус, мрежово записан.
    Сравнимо е с балада в ми-бемол;
    с медикамент, нелекарски предписан...

    Благодаря ви, че сте тук!
  • "И ако случайно падна гола във калта (сама и мнителна),
    те не ме изваждат. Идват с мене. И си правим кални фигури."

    Чудесно!
  • Много ти благодаря за това стихотворение! Особено вълнуващо е.
  • Браво, Лора! И аз си имам такива момчета
Предложения
: ??:??