14.03.2020 г., 20:04 ч.  

Мой беден народ... 

  Поезия » Гражданска
482 0 0

Една горчива мисъл ме терзае

за нещастния беден народ -

колко още неволи трябва да трае,

докато намери спасителния брод?

 

А преходът е буен поток

и слабите често се давят,

че строят див е и жесток

и не всички се справят.

 

Какъв ли ще е изходът

от това тежко изпитание?
Ще намерим ли за себе си път

или ще си навлечем Божието наказание?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??