Една горчива мисъл ме терзае
за нещастния беден народ -
колко още неволи трябва да трае,
докато намери спасителния брод?
А преходът е буен поток
и слабите често се давят,
че строят див е и жесток
и не всички се справят.
Какъв ли ще е изходът
от това тежко изпитание?
Ще намерим ли за себе си път
или ще си навлечем Божието наказание?
© Георги Todos los derechos reservados