Mar 14, 2020, 8:04 PM  

Мой беден народ... 

  Poetry » Civilian
488 0 0

Една горчива мисъл ме терзае

за нещастния беден народ -

колко още неволи трябва да трае,

докато намери спасителния брод?

 

А преходът е буен поток

и слабите често се давят,

че строят див е и жесток

и не всички се справят.

 

Какъв ли ще е изходът

от това тежко изпитание?
Ще намерим ли за себе си път

или ще си навлечем Божието наказание?

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??