15.02.2012 г., 19:51 ч.

Мой ще бъдеш 

  Поезия » Любовна
534 0 0

От утрините тихо чакам да се спусне знак,
под клепачите си съм събрала хиляди години мрак.
За сърцето си престорено съм в нощи светли все вървяла,
зад очите ми затворени океани са прелели.

Със стихиите съм идвала -
все така неканена,
все чужда, тиха, безразлична.
И оставала съм късно вечер до леглото ти-
от дъха по устните примамена,
без нужда, плаха, безконечна.

Цяла нощ съм твоя,
а на сутринта,
в океаните - насред пороя -
прокълнатата.

Мой ще бъдеш.

© Венцислава Благоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??