6.09.2008 г., 8:11 ч.

Може би 

  Поезия » Любовна
627 0 4

 

Може би все пак понякога вярвам
в казани бегло слова
и в самотата безкрай ги повтарям
най-често преди да заспя;
и си изграждам мечтателски кули - 
даже се смея със глас;
спомням си онзи отдавнашен юли
със дъха на среднощния час.
Някога мислех си колко е лесно,
простичко - детска игра,
всяка целувка усещах последна - 
последната моя тъга;
помня след много такива целувки
колко във мене боля,
как се напивах от гняв и преструвки,
стъпкала с крак любовта.

Спомням си още как се обича
и може би вярвам - не знам - 
в хищното малко игриво момиче,
притихнало в твоята длан.

© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??