5.02.2019 г., 23:19 ч.  

Пред раздяла 

  Поезия » Любовна
306 0 0

Може би наближава денят,

в който ще се разделим.

Събуждаме се и губим съня,

не можем да го проследим.

 

Може би последна е нощта,

любима бях аз ,мой любим.

С горчиви сълзи поливам свещта

и спомени давя в дим.

 

Може би за последно ги виждам,

очите ти млади и сини.

Някъде в сънищата ми те викам,

къде си ,мой ангел любими...

 

Може би загрубели от нежност,

ще намерим вратичка и тънкост.

Цял живот със фалшива небрежност,

адска мъка под силната външност.

 

Може би аз ще търся утеха,

а ти бавно в тръни ще гниеш.

Сърцето ми е като скъсана дреха,

само ти можеш да го зашиеш.

 

© LeonaXIII Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??