29.09.2009 г., 22:11 ч.

(може би...) 

  Поезия » Философска
1185 0 29

А може би сезоните се сменят...

а може би животът си отива...

а може би умираме по-лесно,

когато съвестта не ни убива.

 

И може би обичаме... по-трудно,

годините вървят полека-лека...

И може би разлюбваме по-бурно,

когато любовта ни е утеха.

 

И може би копнеем да сме смели,

а търсим топлина във самотата.

А може би реалността е друга:

самотни сме родени  на земята.

 

И може би, направени от глина,

бог със ръце и със любов ни мачка,

душите ни преточва като вино,

завърта колелото неочаквано...

 

А може би по стъпките си крачим

и минали животи ни изпиват:

за себе си любов поне да значим,

посоките, когато ни убиват...

 

А може би с ръка ще махнем леко

и просто като есен ще отминем...

а хоризонтът е така далеко:

душите си... поне да не подминем.

 

 

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??