9.06.2007 г., 20:01 ч.

Моженето не е знаене 

  Поезия
834 0 6


Дали това, което знам,
е всъщност знаене?
А тази липса дали се крие в дишането?
Единственото днес не подлежи на питане,
а имането не е 100% истинско.

Дали съм твоята противоположност,
щом любовта ми не се мери в можене,
а лъженето не ми е практика,
ако сърцето боледува с плачене.

И... истината е,
че за теб съм даденост...
А може би в играта спътник и планета
преплетох искането с вярване?!..

За мен не е измислено все още правило.
И моят цвят по дълготрайност
не съвпада с техните.
Така че, трябва доста да се постараеш,
защото сигурна съм: моженето не е знаене.

© Обичаща Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??