13.04.2024 г., 13:48 ч.

Мокър спомен за Поет 

  Поезия
104 4 4

МОКЪР СПОМЕН ЗА ПОЕТ

 

... мъкне се мъгла през Варна със подгизнали поли,

димна, лепкава и сярна – вдъхнеш ли я, чак боли,

минувачите са мокри – в шапки, суичърти, палта,

и от хлъзгавия покрив – кап-кап! – капе пролетта,

и – нали съм ненаситен, луд за цял орляк деца,

по стъклата на колите ви рисувам слънчица,

 

пролетно небе, авлига, кош с кефали и каи,

вярвайте, денят пристига, и – красив, за вас струи,

стих написах ви по залез в ямб, хорей и анапест,

и подписах с показалец – с обич! – благата си вест,

там – на пейката позната, ще ви прочета сонет –

малък силует в мъглата – мокър спомен за Поет.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??