13.05.2008 г., 10:47 ч.

МОЛБА 

  Поезия » Друга
1097 0 3
     

Имам, Господи, към теб една молба!

Да изтрия аз от себе си тази тежка съдба!

Помогни ми, Господи, подай ръка!

Нека аз да разбера - утеха да получи моята душа!

Какво съм толкова сгрешила?

Каква е тази моя орисия?

Защо приятели аз вечно губя,

сърцето ми защо – в самота тъгува?

Тъкмо решила бях – да бъда силна

и нов удар в гърба, повали ме - безсилна!

Защо ли аз на този свят съм дошла,

да страда вечно ли – моята душа?

Помогни ми, Господи, да разбера!

Защо хората са толкова жестоки,

навсякъде ли е така по света!

Кутията на Пандора – във всеки човек ли съществува,

та злоба от всяка дума се излива!

Ако така е, Господи, по-добре да ме няма!

Да не виждам как доброто пропада –

в  този свят отровен –

доброто явно място няма!

Добрите хора малцинство са останали –

отвсякъде гонени, охулвани, мамени!

Не позволявай, Господи,

доброто света да напусне,

злото и подлостта да ликуват

и света в мрак да потъне!

Това е, Господи, моята молба,

ако ме чуваш, от сърце те моля –

помогни – света от злото спаси!

10.05.2008г.

гр.Варна

© Мара Савова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??