24.02.2008 г., 15:20 ч.

Молба за дъжд 

  Поезия » Пейзажна
958 0 2
Маслината навела клони тежко
Помоли се за капка дъжд
В оловен зноен ден
Запалило лъчите жарко
Препича слънцето неумолимо
Вълните на морето припкат
Талазите приплъзват уморено
И чакат
И се молят
И жадуват
За капка дъжд поне...
А вечер светлината на луната
Окъпва в свежа и уханна белота
Същата маслина стара
Преживяла вечността
Звезди разпръснати нехайно
Подреждат се в съзвездия случайно
Прекрасен танц
Необяснимо точен...
Маслината поглежда ги меланхолично
Поглежда към морето синьо бистро
Окъпва поглед в небето и Земята стара
И знае че ще има още много дни
В които ще се моли
За капка дъжд поне...

11.09.2001
Kara Incir

© Деси Мандраджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??