27.04.2005 г., 15:19 ч.

Молба за прошка 

  Поезия
1331 0 0

МОЛБА ЗА ПРОШКА

.

Нетърпима болка

ме раздира жестоко -

не си до мене любима,

аз страдам дълбоко.

.

Нараних ти сърцето,

ти си тръгна от тук.

Не видях в тебе детето.

Бях пълен боклук.

.

Какво ли да сторя,

да те върна обратно?

Нова страница ще отворя,

пропъдих те безвъзвратно.

.

Малко поиска,

но глух бях да чуя.

Не ми и устиска

в любовта да нахлуя.

.

Виждах в теб само жената,

разказвах навред за красотата,

но не надникнах в душата,

не споделих мечтата.

.

Искаше ласка да ми дариш.

Сърцето си даде…..

Дали ще простиш?

.

Сега съм самотен

като остров безлюден.

Светът ми е празен,

а животът ми труден.

.

Само думи редя,

а нямам и друго.

Душата ми осиротя

без теб, моя духовна съпруго!

© Яна Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??