4.01.2024 г., 8:15 ч.

Молбица 

  Поезия » Любовна, Философска
163 2 1

Искам те - макар да съм момче опасно.

Отдавна...Чуй,да сме наясно:

Ти нямаш допир с мен и сантиметър,

а и аз не съм и оня - свети Петър!

 

Просто съм пияница, бараба, тарикат.

На Сатаната някакъв си брат.

Обаче, тъй страстно тебе те желая.

Единствена си ти в безкрая!

 

Глупости съм правил, знай, безкрайни

с безброй жени, отвсякъде незнайни.

Ала не сетих с тях онази тръпка,

когато с теб направих първа стъпка.

 

Без тебе съм парцал на пода.

Направо-абе, гола вода!

Дет' се вика - харамия и простак,

но, във прахта за теб бих легнал пак!

 

Загубя ли те - туй за мен е края.

Макар и тъп, не го желая!

Просяк си бях, такъв ще си остана.

За мен си всичко. Точка на романа!

© Георги Янков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »

31 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??