Аз днес пред тебе коленича
и моля ти се, майко свята,
че аз съм майка и те вричам,
пази ни от зло на земята...
И моля се, скръстила длани,
закриляй и моето чедо,
ръцете, в молитва събрани,
към тебе, майчице, гледат...
Прости ми за грешките мои,
прости и на другите хора,
че няма път без завои,
и да не завием се борим...
Отново поглеждам към тебе,
и моля те, майко, пази ни
и сили да даваш на тези,
вярващи в твоето име!
© Светла Всички права запазени