15.09.2011 г., 21:03 ч.

Молитва 

  Поезия » Любовна
520 0 2

Нощта загадъчно омайна
пелерина кадифена спусна
над две самотни
премръзнали души,
сгушили се нежно
в житейската чакалня,
копнеещи да зърнат
детските очи.
Вървели дълго
към своята Голгота,
с венеца трънен
от клюки и сплетни,
тежестта на кръста,
ударите на палача,
молещи се тихо
за миг да видят
детските очи.
Не губете ВЯРА!
Благовестието идва!
Зора красива
ще прогони
злокобна тъмнина
и в къщата сиротна
самотата ще отстъпи
пред звънливия и нежен
детски плач!

© Димитър Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??