4.01.2008 г., 9:39 ч.

Молитва 

  Поезия » Любовна
785 0 8
 

               Господи!

 

               Ако любовта е грях,

               и всеки грях си има изкупление,

               моля те, прати ми го сега,

               за да намеря своето спасение!

               Не искам аз от тебе опрощение,

               искам сама да си простя:

               сгреших във земно измерение,

               в четвъртото ще победя греха...

               И пак ще тръгна, смела и пречистена,

               с усмивка, порив и мечта,

               а там, в четвъртото, ако я има,

               пак ще се срещнем с любовта...

 

               Но няма там да си съдник...

               във вечността съдници няма!

               Греховността е  само тук,

               и тук е цялата измама...

              

© Вероника Валери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??