20.02.2008 г., 11:52 ч.

Молитва на изгрев 

  Поезия » Бели стихове
784 0 4
    Молитва на изгрев

Уличните лампи още светят,
а небето вече червенее.
Денят отново се пробужда
със светлина да ни огрее.

Всяка сутрин изгрева посрещам,
в небето вперила очи.
В душата ми молитва се поражда
за мен и другите жени.

На теб, Мадоно, ще се моля,
защото си и ти жена.
За светлина по пътя ще те моля
теб, изстрадалата своята съдба.

Простри ръка и  помогни ни
на мен и другите жени,
че силите понякога не стигат
в борба с неволи  и беди.





  

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??