22.12.2016 г., 21:14 ч.

Молитва /Тъгува земята ни/ 

  Поезия » Авторска песен
703 0 7

 

Тъгува земята ни... Тъжна и ти си...
Със спомени-болки, с нежнотопла душа.
Усещаш как вятърът вее къдрици.
И виждаш - над тебе се отронва звезда...

 

"Аз моля се, Господи - вяра дари ни,
надежда целебна и любов-светлина!
Очи светлоискрени, думи любими.
И детска усмивка, и щастлива сълза..."

 

Ти страдаш, Българийо, моя любима -
за всяко сираче, неродено дете...
За всички, заминали тъжно в чужбина,
за бедни и болни... С тебе страдат и те...

 

"Аз моля се, Господи - колко години! -
на Коледа свята ни дари светлина! -
Да бъде земята ни райска градина -
със детски усмивки и щастливи лица!..."

 

Марин Тачков
"Български песни", 2002 г.
/редактирано/

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??