17.08.2010 г., 21:58 ч.

Молитвата на цветето 

  Поезия
827 0 4

МОЛИТВАТА НА ЦВЕТЕТО

МАРИЯ ГАРАЛОВА - 1996 / гр. Ракитово

ТОДОР ТРАЙЧЕВ - РЕДАКЦИЯ

 

МОЛИТВАТА НА ЦВЕТЕТО


Обърнало главица към небето,

цветето нашепваше молитва

за мъртвото бездомно куче, дето

хората жестоко го подритват,

 

за пеперудата със мрежа уловена,

убита и затворена в хербарий,

за душата на дървото изгорено,

загинало безмълвно във пожара,

 

за незавършения птичи полет,

за мъката в очите на сърната,

за помръкналия стъклен поглед

на рибите, отровени в реката.

 

Молеше се цветето за всички,

дори и за човека вероломен,

но той потъпка крехката главичка,

 а Бог заплака тихичко отгоре.

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??