16.06.2020 г., 23:03 ч.

Молитвен дом 

  Поезия » Пейзажна
1100 2 5

Напълнено бурканче със светулки

прилича на среднощен полилей. 

Луната грее, сякаш млада булка, 

ухаеща на миро и елей. 

 

И рондо извисява пак щурчето, 

подобно изпълнител виртуоз. 

Атлазената плътност на небето

сияе като приказен въпрос. 

 

Вселената притихва като църква, 

в която тегне само тишина. 

И бъдещето смело се промъква

в човешка и изпросена вина. 

 

А свилената нощна пеперуда

към черна дупка плъзва мълчешком. 

В крачетата е с огледално блюдо, 

трепти с крилца в молитвения дом. 

 

Човеко, възхитен от тази дивна

и пълна със въздишки красота, 

вдигни бокала, виното отпивай... 

Зад всичко друго крий се суета! 

 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??