27.01.2017 г., 14:04 ч.

Моля те 

  Поезия » Любовна
418 2 10

Моля те

======

 

Тръни и гърбици. Огнено халище.
Още ли искаш сърцето ми?
Рани оставя щом бъде погалено.
Казвам ти честно – Проклето е!
 

Мъртви оазиси. Пясъци, пясъци.
Алчни миражи са чувствата.
Змийски очи са звездите му празнични,
Ти ще му бъдеш закуската.
 

Другаде чакат те плачещи извори,
нежна прохлада, разлистване.
Само вратата тръшни на излизане.
Бягай към чуждо пречистване.
 

Аз съм обречена. Грозно белязана.
Няма да стигнат сълзите ти.
Пак си забравил какво съм ти казала.
Колко любов е спасителна?
 

Тръни и гърбици. Страх ме е. Страх ме е.
Още съм пленник на болката.
Вземай го с всичките страшни заплахи и,
само спаси ми го. 
Моля те!

 

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??