30.09.2023 г., 19:33 ч.

Моля те... Прости... 

  Поезия » Свободен стих
271 5 6

Моля те... Прости...

 

Животът ми е може би провал...
Но кой съм, откъде съм не забравих...
Къде съм се родил и съм живял...
Дълбоко във Душата си запазих..!

 

България е моята страна...
Макар, че я напуснах и заминах...
Където и да скитам по Света...
България е моята родина..!

 

Където и да съм... Боли..!
Споменът за нея ме изяжда...
Очите ми се пълнят със сълзи...
Мъката ме смазва и изцежда..!

 

По улици... По пейки ли не спах...
Влачих се, пълзях и лазих...
Скитник и бездомник даже бях...
Но никога не я намразих..!

 

Животът ми е, може би провал...
Като скитник от Света ще си замина...
Ако някой ден далече съм умрял...
С Душата ще съм в моята родина..!

 

Българийо..! Родино моя..!
Където и да съм... Болиш..!
Душата ми е вечно твоя..!
Умолявам те... Да ѝ простиш.!!!

 

Калоян Христов©️
(Chris Heart)
30.09.2023
Лондон

© Калоян Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??