МОМЧЕШКА ПЕСНИЧКА
Светлите момчешки дни къде са?
Кой ли ми ги крадна – мълчешком?
Пуши ми се! – малка "Стюардеса",
"Слънце", "Ропотамо" – или "Ком"!
Да си пийна пак за шест стотинки
в лавката най-сладката боза!
Да нахраня котки три – мънинки,
със милинки в зимната маза.
Тати – след родителската среща –
страшно срещу мен да се смълчи,
щото – и до днеска! – боб от леща
неговият син не различи!
Класната пред даскалото строго
да издърпа двете ми уши! –
и да ми рече: – Валерий, много
рими в час по руски не пиши!
Трупах планини от смешни грешки –
писах ги във своя стих с курсив.
Ееех, далечни мои дни момчешки,
всеки ден със вас съм все по-жив!
© Валери Станков Всички права запазени