17.11.2022 г., 14:04 ч.

Момчето с добрите очи 

  Поезия » Любовна
693 4 10

Познаваш ли, момчето с добрите очи?         

В прегръдките му вечер заспивам.      

Може би има своите тайни мечти,      

но аз съм денят и нощта му свенлива.       

Не умее в любов да се врича,

нито към мен нежни слова да реди,

но знам, все още истински ме обича

и днес ме гледа с любов, както преди.

В топлия поглед събрал е звездите,

в трудния ден търси късче синьо небе.       

За ръката държи ме, прогонва бедите,           

напред все ме води с устремени криле.         

Силен мъж. С побелели вече коси.               

Като камъче в обувката ми убива…   

Познаваш ли, момчето с добрите очи?

Момчето, до което вечер заспивам.

 

Посветено

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??