17.06.2020 г., 0:01 ч.

Момиче от приказки 

  Поезия
836 1 4

Ще ме видиш такава, 

каквато повикал си. 

Създавам си слава

на момиче от приказки. 

 

Фея съм – честно! 

Само имай ми вяра, 

пресъздавам чудесно 

и Красавицата, и Звяра. 

 

В мен се разкриват

всички седем джуджета.

И покорна, и дива, 

и добра, и проклета.

 

Ако пламъкът гасне 

и кибрит ще продавам,

само клечка ще драсна, 

пет секунди ти давам

 

да решиш да поискаш 

топлина от барута ми. 

Нима не ти стиска? 

Докога ще се лутаме? 

 

По кристална обувка 

не съм за намиране.

Събуди ме с целувка

и пак – на заспиване!

 

Приказно стана ли? 

Май се улисах... 

Дано да си схванал, 

за теб съм... Алиса!

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??