28.03.2019 г., 22:20 ч.

Момичето от банковия офис 

  Поезия » Любовна
377 0 0

       МОМИЧЕТО ОТ БАНКОВИЯ ОФИС

 

Тя носи име на богиня
и на богиня без съмнение прилича.
Но вместо из небесните селения
да демонстрира красотата своя,
облечена със туника ефирна
и да приема дарове от възхитени простосмъртни,
седи зад мъничко бюро с компютър,
по джинси и със семпла блузка,
извършва операции валутни
за разни VIP и никак VIP клиенти.
А те дали я оценяват по достойнство,
или внимание обръщат само на парите?
Кой знае?! Но е сигурно – един от всичките клиенти
пред нея като пред богиня се прекланя…

© Атанас Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??