19.05.2007 г., 21:33 ч.

МОНА ЛИЗА 

  Поезия
505 0 1
МОНА ЛИЗА

Някога в Рим,
в родината на Леонардо,
предусетих духа на загадката
Все пак тя беше доста далеч
във Париж,
за който все още
дори не мечтаех.
Някъде в Лувъра почиваше чинно
неразбираема
и напълно достъпна,
но само за тези,
които я виждаха.
В това бе загадката именно,
че без да съм ходила там
все по-често я виждах.

Докато един ден някой ми каза,
че имам усмивката на Мона Лиза!

Аз му повярвах
и тръгнах към Франция -
сверявайки истината да завия към себе си.
И като гид
Флобер ме очакваше,
за да ме води към неизвестното.

© Силвия Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??