Монита (посветено на Моника Колева)
Влюбен съм в едно момиче,
нежно и бяло като кокиче.
Името й е Монита,
Монита-сеньорита.
С лице чаровно и без грим,
видя ли я - ставам като мим.
Оставам без думи, без дъх, без стон
и от вълнение топя се като бонбон.
Но как да кажа на цветето прекрасно,
че сърцето ми изпитва обич страстна,
че в душата ми гори пожар неземен,
че ден и нощ - от нея съм обсебен.
Ето, че ден слънчев и прекрасен,
превърна се за мен - в миг тъжен и ужасен.
Разбрах, че вече е сгодена,
а моята душа - остана си ранена.
Но мисля, че трябва да кажа
и любовта си да покажа:
"Обичам те, Монита!"-
Монита - сеньорита.
Защото ти си жената,
която кара сърцето ми да рита!
© Илия Тодоров Всички права запазени