25.02.2009 г., 0:04 ч.

Монолог 

  Поезия » Друга
582 0 3

Разговарям със себе си,

водя монолози,

мисля, че така се чувствам добре.

Получавам разбиране,

споделям,

вземам решения.

Защитена съм,

знам, че никой няма да ме предаде,

приказки няма да чуя,

неразбрана няма да остана...

 

Освобождавам се -

освобождавам се oт нечие присъствие,

от неловко мълчание,

от питащия поглед,

от сарказма,

от горчилката в гласа.

От една сълза...

 

Научих се -

научих се  да броя,

приятелства,

любови,

научих се

да стискам юмруци,

да подавам ръка.

Разкъсана се питам -

давам си отговори...

Съд,

съдът на моята душа...

© Мария Касчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??