20.01.2018 г., 20:19 ч.

морам... 

  Поезия » Любовна
244 1 3

 

Морам солзите

да ги задржам во јато

да бидам храбра

уште овој пат

и уште којзнае колкупати потоа

морам трезвено да размислувам

да дадам се од себе

да си направам штит

од позитивна енергија

морам да се менувам

и да не допуштам

моето да биде туѓа своина

морам добро да проценам

ако иднината

е непредвидлива шаховска игра

јас треба да трчам

во правец на светлината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??