26.02.2021 г., 7:56 ч.

Море 

  Поезия » За деца
795 0 1

Гони вятър пакостлив,

бели зайчета в морето,

кряскат чайките грабливи,

нависоко във небето.

 

Бели пухкави вълни,

плясват в пясъка студен,

пръсват сребърни искри,

носят аромат солен.

 

Малки рачета страхливи,

бързат в хладките води,

а пък миди мързеливи,

се отпускат настрани.

 

Надалеч във маранята,

със разпънати платна,

плава приказна фрегата,

сред ефирна синева.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??