6.11.2007 г., 0:27 ч.

Море в дланите 

  Поезия » Пейзажна
783 0 7
 

 

Море в дланите

Във дланите си взех морето!

А то се втурна като пеленаче,

сълза отрони, след което

започна тихичко да плаче.

 

И вместо да го пусна аз на воля,

смутено го притиснах до гърдите си!

То, милото,

със поглед ме помоли

да поиграя със вълните.

 

Разтворих  дланите безсилен,

и то се плъзна между пръстите...

С вълните към скалата се засили

и стана цялото на пръски!

 

"Не ти ли трябва

бряг лазурен",

попитах, хвърлил в него котва.

"Морето е море,

ако е бурно!

Иначе е само... локва"!

 

 

 

 

 

© Желязко Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??