17.08.2010 г., 21:19 ч.

Морето ми 

  Поезия » Пейзажна
597 0 10

Море спокойно,

          тихо,

    мътносиньо,

затоплено от 

       детските

               игри...

Протягаше се 

           мързеливо

 и ближеше

          брега с вълни.


                *  *  *

За кратък миг...

( май ... от югоизток)

     забързан вятър

         с дъх нагорещен...

морето грабна 

           в танц от

        страст неистов.

 Разчорлено го лашка

            до зори.


          *  *  *

На кея черен,

   хлъзгав от водите,

 с очи, отпиващи

   от лунното море.

Само момиче

  с трепета на птица

    вълни разпори

      с пеещо сърце.


    

         

    


 

 

   

   

© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??