19.09.2020 г., 0:57 ч.

Морска идилия 

  Поезия
254 0 2

МОРСКА ИДИЛИЯ

 

Последна любовна слънчева ласка,

реверанс към морето и морския бряг,

след нея си тръгва в златна каляска,

укротеното Слънце след дневния бяг...

 

Вълни разпилени – къдрѝ на жена,

(сякаш за миг е тук времето спряло)

нежно помилвани от сноп светлина –

последна усмивка към морето заспало...

 

Брегът по светлината също въздиша,

потънал във мрак – маха за сбогом,

после самотен без думи ѝ пише -

за сърцето от нея оставен му спомен...

 

Спомен и бряг разказват за среща,

на влюбени двама скрити във мрака,

потънали в страст и ласки горещи,

с надежда утрото за тях да почака...

 

КАЛИНА ВЛАДИ

© Калина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??